Ανακοίνωση ΔΑΣ Ο.Τ.Α. Μεταμόρφωσης: «Δήμαρχε θα κάνεις και άλλο μέλος του προεδρείου του σωματείου Διευθυντή ;; »

Τρίτη, 22 Φεβρουαρίου 2022 21:17 | Μεταμόρφωσης
Ανακοίνωση ΔΑΣ Ο.Τ.Α. Μεταμόρφωσης: «Δήμαρχε θα κάνεις και άλλο μέλος του προεδρείου του σωματείου Διευθυντή ;; »
|||

..

..

..

 

Με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ - ΟΤΑ στο Δήμο Μεταμόρφωσης επιτίθεται στην πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου, χαρακτηρίζοντάς την - ουσιαστικά - εργοδοτική.

 

Η ανακοίνωση:

 

 

Έ χουν περάσει πάνω από δύο (2) μήνες απ’ την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη του «νέου» ΔΣ του Σωματείου και ήδη απ’ τα πρώτα βήματα του, η διοίκησή του, δηλαδή η παράταξη της Συνδικαλιστικής Ανατροπής, ακολουθεί τον ίδιο δρόμο που είχε χαράξει και η προηγούμενη. Καμία εντύπωση απ’ την στιγμή που στις καίριες θέσεις Πρόεδρου και Γραμματέα υπηρετούν τα ίδια ακριβώς πρόσωπα.

 

  Μόνη αλλαγή πως πλέον έχουν οριστεί με αποφάσεις Δημάρχου και σε χρόνο ρεκόρ από υπάλληλοι, σε Διευθυντές. Εργοδοτική συμπεριφορά, αδιαφάνεια, έλλειψη ενημέρωσης των μελών του ΔΣ αλλά και των εργαζομένων, προσωποκεντρική διοίκηση με ατομικές συναντήσεις του Προέδρου – Διευθυντή με τον Δήμαρχο. Ο Πρόεδρος – Διευθυντής, σε νέο ρόλο, αυτόν του «άτυπου» Συμβούλου Δημάρχου. Σαν να μην έφταναν δηλαδή, οι έξι (6) σύμβουλοι Δημάρχου που έχουν υποκαταστήσει το έμπειρο και καταρτισμένο υπαλληλικό προσωπικό σε πολλές αρμοδιότητες του Δήμου με αποτέλεσμα την απώλεια του δημόσιου χαρακτήρα μέρους των Υπηρεσιών.

 

 Με μεγάλη επίσης απογοήτευση παρακολουθήσαμε ότι και στα δύο (2) Διοικητικά Συμβούλια που έχουν γίνει έως τώρα, δεν έχουν τεθεί ουσιαστικά εργασιακά ζητήματα και συνεχίζεται η τακτική της αποφυγής συζήτησής τους και του συστήματος "πετάω την μπάλα στην εξέδρα".

 

 

Δείτε ακόμα:     Απομακρύνεται το “μπαλόνι” – Μεγάλη ήττα για τη δημοτική αρχή Σαραούδα 

 

  Καμία πρόθεση διεξαγωγής Γενικής Συνέλευσης, αν και έχουν ήδη περάσει δύο (2) μήνες μετά την εκλογή του ΔΣ και υπάρχουν κατεπείγοντα θέματα που χρήζουν άμεσης ενημέρωσης, όπως τα θέματα της περικοπής ή/και κατάργησης ειδικοτήτων απ’ τα ΒΑΕ, η χορήγηση των ΜΑΠ που εκκρεμεί για όλο το προσωπικό, η απόδοση των ΜΑΠ παρελθόντων ετών σε χρήμα, θέματα υγιεινής και ασφάλειας, η εκλογή της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας και πολλά άλλα μείζονος σημασίας θέματα. Ειδικά στο θέμα της Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας προσπαθεί με κουτοπονηριές να περάσει αθόρυβα πως έχει εκλεγεί Επιτροπή, αν και όλοι γνωρίζουν πως η συγκεκριμένη Γενική Συνέλευση «Φιάσκο» ήταν Εκλογοαπολογιστική και ποτέ δεν έγινε μυστική ψηφοφορία όπως ρητά ορίζει ο ν. 3850/10. Στο πρόσφατο εξάλλου ΔΣ και ενώ ο Πρόεδρος επέμενε πως έχει γίνει ψηφοφορία και έχει εκλεγεί επιτροπή, διαψεύστηκε κατηγορηματικά και απ’ τον ίδιο τον Γραμματέα της Γενικής Συνέλευσης και Α’ Αντιπρόεδρο του ΔΣ πως ουδέποτε έγινε μυστική ψηφοφορία και βέβαια δεν έχει αναγραφεί και κάτι τέτοιο στα πρακτικά.

 

  Καταγγέλλουμε την στάση της «νέας» διοίκησης του Σωματείου και τους καλούμε να ασκήσουν τα καθήκοντά τους τηρώντας όλες τις συλλογικές διαδικασίες και σεβόμενη την συνδικαλιστική δεοντολογία. Δεν πρόκειται να ανεχθούμε άλλο εργοδοτικές και αυταρχικές συμπεριφορές καθώς και συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες.

 

 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο